Scan_P5_1623 1JPG.jpg
Scan_M7R1092 1JPG.jpg
Scan_M7R0866 1JPG.jpg
Scan_P5_1100 1JPG.jpg
Scan_P5_1623 1JPG.jpg

Gårdsmiddag börringe


SCROLL DOWN

Gårdsmiddag börringe


Välkommen till Börringe

En rökig grillupplevelse för köttälskare som tog middagen tillbaka till ursprunget.

Tillsammans med familjen Ramel bjöd vi i sommar in till en unik matupplevelse. Middagen ägde rum två mil utanför Malmö på Börringe kloster i sydvästra Skåne. Middagen serverades i den gamla stallbyggnaden på gården. Från grillen serverades det bästa kött Sverige har att erbjuda, noga utvalt av Scan, och vid grillen stod Holy Smoke BBQ som tog oss på en resa i rökens tecken.

Med Scan Gårdsmiddag ville vi bjuda in gäster till vår värld och tillsammans med dem hylla riktigt god mat! 

SLUTSÅLT!


När?

Lördagen den 17 juni
välkomstdrink serveras
från kl. 17.00

Vart?

Börringe kloster,
30 min från Malmö

Kostnad?

895 SEK per person
(795 SEK för alkoholfritt) 


Scan_M7R1092 1JPG.jpg

Vid grillen


Holy Smoke BBQ, Sveriges
främsta barbecue-hak

Vid grillen


Holy Smoke BBQ, Sveriges
främsta barbecue-hak

Holy Smoke BBQ

I Bräcke, i nordvästra Skåne, ligger Holy Smoke BBQ – Sveriges första och största barbecue-hak. Här lyfts en gammal och väl förankrad matkultur på ett för Sverige unikt sätt. Holy Smoke BBQ har öppet på helgerna fram till kl. 17.00 på sommarhalvåret eller tills att köttet tar slut – vilket det gör ofta. De rökiga smakerna har gjort att restaurangen blivit tvåfaldigt nominerad som bästa krog och smaksättare vid Restauranggalan 2017.

Är du inte redan övertygad så kanske Restauranggalans motivering fixar biffen:

”En institution och vallfärdsort har skapts vid skånska Bräcke. Här handlar grillning och rökning om folkbildning i rock’n’roll-takt. Det osar hett på en himmelsk nivå, tack vare de bästa råvarorna och väckelsemöten med de främsta grillmästarna som evangeliserar tekniker för grill och rök för både passionerade privatgrillare och proffskockar”.

holy_smoke_006.jpg
Scan_M7R1202 1JPG.jpg
Scan_M7R0866 1JPG.jpg

Börringe


En majestätisk plats för en grillkväll

Börringe


En majestätisk plats för en grillkväll

Välkommen till gården Börringe

På gården Börringe kloster, belägen i Skånes inland drygt 2 mil öster om Malmö, bor familjen Ramel. Här vandrar 380 kor under sommaren på ett 150 hektar stort naturbete som även kallas för ett skånskt kulturbacklandskap. 

Här grundlades ett kloster för nunnor av Benediktinerorden på 1100-talet då platsen tillhörde Danmark. På sent 1500-tal upphörde klostret och sedermera byggdes istället ett slott. Huvudbyggnaden och de två flyglarna påbörjades 1763 och 100 år senare gjordes en påbyggnad som gav slottet det utseende som det har än idag. Scan Gårdsmiddag ägde rum i den gamla stallbyggnaden och ute i trädgården. En majestätisk plats för en grillkväll. 

Scan_P5_1100 1JPG.jpg

Malmö-produkt


Malmö-produkt